כתב:דוד ויסוקר פסח תשס"ז
יודע חקלאי פיקח
וגם אני כך בפרדס,
שעשבים יש לכסח
וכל הזמן גם לרסס.
זה כלל ראשון בחקלאות
(והכללים הם חשובים)
שלגדל צמחי תרבות
יש להשמיד העשבים.
וכאן בְּמָרַקֶש נִגְלָה לי במלאח של מראכש. צילום: נסים קריספיל
שיש סיפור גם קצת אחר,
(עשבי מרפא אצל פִילַלִי)
על זאת רציתי לדבר.
בחנותו של הברנש
הופיעה פטמה בעברית,
יָשוֹב ישבנו על דרגש
ועל-ידי ישבה עירית.
פתחה זאת פטמה ואמרה
אם יש ביקוש אז יש היצע.
הציגה לנו הסחורה:
"תקנו שלושה אז יש מבצע".
כך החלה אז הגברת
את פנינו להאיר:
זו איכות ואין אחרת
והתחילה להסביר:
יש נוזל ויש אבקה ירקן בשוק של מראכש. צילום: נסים קריספיל
יש משחה חלקלקה.
יש שפופרת וצנצנת
וכולכם על הכוונת.
ועכשיו לפי התור
לכולכם מיד נכניס,
מלפנים ומאחור
נא לפתוח את הכיס.
הסברים לכם נתתי
יש כאן מלאי מאוד פיקנטי,
וּבְתִקְוַוה שזה מובן
שימו לב אל המגוון:
ונפתח ברוטב קוסקוס
במיוחד זה טוב לאולקוס,
מפרחים יש קרם גילוח
להבטיח עור מתוח.
שמן שנקרא פִיצוּלִי עגלת התבלינים, קזבלנקה : צילום:נסים קריספיל
טוב לאסטמה ושיעולי,
יש אותו גם באבקה,
הרשימה עוד ארוכה.
כאן שפופרת מי ורדים
להרחיב את הורידים,
שמן מעולה אַרְגַן
טוב לשניצל מטוגן.
יש חמציץ ויש חמציצי
להגדיל הקף הציצי.
אצטרובל מעץ האורן
זה מתאים לבנות ציפורן.
ולאוהבים בגורן
זה מרים גם את התורן.
יש דברים עוד נוספים
רק פיתחו את הכיסים.
קרם בווריה
למלריה, ירקן בקזבלנקה. צילום: נסים קריספיל
קרם לחות
לאיש סחוט,
וישנה אבקת בטטה
לסובלים מהפרוסטאטה,
גרעינים של קלמנטינה
למניעת הסקרלטינה,
מיץ תפוז
לגז חפוז,
וטיפה בכל יומיים
להרחיב את העיניים.
ורשימה ישנה נוספת
נא רשמו את התוספת
מגבוה לנמוך
בהפוך שעל הפוך:
יש אודם ירוק
יש דבש לא מתוק
ויש מין סוכר קעקועי חינה במראכש. צילום: נסים קריספיל
שטעם לו מר.
יש לבן בכחול
יש שחור בלבן
בקיצור יש הכל
בכזה בלגן.
יש זן של פלפל
שתמיד הוא תפל
אך בתוך הסלט
היטב היא נקלט
ויש גם מין שוקו
ליוצאים ממרוקו
וקליפות של בננה
למנוע גָ'אנַאנַה
יש כָּחַל לעין
אבקה למרק
יש טיפות גם ל-
בלי כָּחַל ושֹרָק.
ואם כבר דיברנו
אז שימו קמצוץ
ממה שהזכרנו
על מה שקצוץ.
מי שטרם שם בסל קואופרטיב של ארגאן בדרך למוגאדור. צילום: נסים קריספיל
מתבקש מיד לגשת
עוד סנוקרת וחסל
כל אחד ייפול ברשת.
מיוחד לכבוד מימונה
התקרבו והתכבדו נא
בקליפת עגבנייה
להגביר חדוות קניה.
ועכשיו הגיע זמן
בגדול ובענק
כאן לשלוף המזומן
להכין את הארנק.
בדולרים בְּדִירָהמִים
בשקלים או בדינרים
וּבְמקרה ובאקראי
גם אפשר כרטיס אשראי.
ואני אצל פִילָלִי
נאלמתי אין מילה לי, "משמנה" - מופלטה מרוקאית. צילום: נסים קריספיל
איך ציבור כל-כך סולידי
נעשה פרנואידי.
נותן אמוּן ונאחז
וקונה במרוכז
אבקה, נוזל, אפילו גז,
בקיצור כל מה שזז.
עד לכאן! עכשיו מספיק,
זה היה מבצע מבריק,
כל דכפין לקח בקבוק
כל דיצריך אכל חָזוּק.
וכל דבר שכאן רשמתי
אמיתי הוא, לא חלמתי.
זה בריא וזה זמין
ואשרי המאמין.
דוד ויסוקר.
(טיול במרוקו עם ניסים קריספיל) תבלינן במוגאדור. צילום: נסים קריספיל