ניתן לרכוש את ספריו של נסים קריספיל :
ילקוט הצמחים: צמחי הרפואה ,התבלין והתועלת של ארץ ישראל 4 כרכים
"ילקוט הצמחים" זה שמו של ספר. מלה קטנה על ספרים. ספרים לא הולך כמו וידיאו, ולא רץ כמו מכונת כביסה. להוצאות הספרים, גם לעשירות שבהן, אין כסף לא רק למודעות ענק, אפילו לא למודעה קטנה, הסיכוי של ספר הוא מלכתחילה לא טוב. הספר שלפנינו ספר חשוב ויפהפה במלוא מובן המילה, לא פונק עם לידתו, אינו מודפס בצבע, למשל, רק בשחור לבן. ואף-על-פי-כן, חג למי שאוהב את ארץ ישראל ולמי שאוהב ספר. לאהוב את ארץ ישראל זה לא רק לאהוב את נופיה או את ההיסטוריה שלה. זה להכיר את אדמתה, ואת החי הצומח עליה. הייתי הופך ספר זה לחובה לכל טיול, לכל טייל, לכל מדריך טיולים. וזאת, מפני שלבד מהרקע המדעי הניתן בשלמותו לגבי כל צמח, לבד מהמקורות - תנ"ך, מישנה, תלמוד וספרות מאוחרת יותר - לבד מערכו הרפואי או התועלתי של הצמח, ישנו הדבר הנחמד של המתכונים ושל תושיית השדה. ואז בטיול של תנועת הנוער או בית-הספר , אפשר להכין עלי אזוב מטוגנים, על מדורה של של ענפי אזוב יבשים. את הפרי של אוג הבורסקאים אפשר להוסיף למיימיה , והרי לך משקה קייצי מרווה. מדורה בשדה טוב להתחיל במחטי אורן, כי אלה בוערים אף בהיותם לחים. פריה של האלה מכיל שמן וניתן להכין ממנו נר-שדה. בן-חרדל הוא פשוט סלט. קטוף, חתוך, תבל ואכול. יש ריבת הדסים ואפשר לקלוע סלים מנצרי הזית. מזנב העקרב מכינים מרק יוגורט, ויש סלט של גבעולי החוח. מגבעולי החוטמית אפשר לשזור חבלים, מהחילף קולעים מחצלות, ומגבעולי החרצית אפשר להכין חבל דק וארוך.
יש בספר פרקי עזר נחמדים, המסבירים, כיצד להכין כירת שדה או תנור אפייה בשדה. ולא לשכוח בכל זאת: חלקו הנכבד של הספר עוסק ברפואה, הן העממית, והן זו המקובלת על המדע המודרני. העולם משוגע היום על רפואה טבעית, וגם בצדק. אין שום סיבה שאצלנו לא יתחילו סוף- סוף לדעת כמה מהסגולות הנפלאות של מה שצומח כאן.
בעיני, מומלץ לכל המשפחה ולכל כיתת בי ספר, וציוד מרתק לטיולים".
עמוס קינן
המחיר: 420 ש"ח ל-4 הכרכים (כולל משלוח)
להזמנה : 054-7256211
תבלינים טעם הטבע, משרד הביטחון-מורג, ת"א 2007 , 256 עמודים |
בילדותי, אינני זוכר את אימי קונה תבלינים כתושים, "תבלין כתוש", היתה נוהגת לומר, הוא "תבלין שהוצאת לו את הנשמה". מכתש ועלי היו מרכיב מרכזי בציוד המטבח שלה ויום יום נכתשו בו – גרגרי פלפל, זנגביל, שורשי כורכום, מקלות קינמון וציפורן. "כשהנשמה יוצאת", אז מתמלא חלל הבית בריחות בשומים של התבלינים שנזקקה להם להכנת המטעמים שעלו על שולחננו באותו יום.לימים כששאלתי על כמויות, היתה פוטרת אותי ב"תשים קצת מזה וקצת מזה", ועד שלמדתי מה זה "קצת מזה", הקדחתי הרבה תבשילים. לצערי, בעולם הדפוס טרם הומצאו אותיות שביכולתן להעביר את תחושת הריח, שאם לא כך, ריחו של ספר זה היה הולך לפניו.מכל מקום, ספר זה מקיף את רוב צמחי התבלין הגדלים בארצנו, ואחרים הגדלים במקומות שונים בעולם ומיובאים ארצה. לכל צמח – תיאור הכולל את מורשתו התרבותית וגם את שימושיו העיקריים ברפואה העממית.לפרקים העוסקים בצמחי תבלין הגדלים בר, צירפנו גם הצעות למסלולי טיול בדרכי התבלינים הגדלים בארצנו, כך לדוגמא, בפרק על המסלול להכרת צמחי תבלין הגדלים ליד מקורות מים, אנו מתארים את הדרך לאפיקו של נחל תבור הגולש בתוך נוף בראשית קסום מהגליל התחתון המזרחי אל עמק הירדן. לעומת זאת, בדרום הארץ, ניתן למצוא את צמחי התבלין הגדלים במדבר, במסלול לטיול בהר הנגב הגבוה, דרך בורות לוץ ויובלי נחל אלות, בכל אחד מהטיולים, ובחניות שבדרך מוצע לאסוף את צמחי התבלין, בדרך לארוחה מיוחדת במינה, שלא נופלת מכל ארוחת גורמה במסעדת פאר.
נסים קריספיל שמזה שנים רבות עוסק בחקר ארץ ישראל וצמחיה, תוך התמקדות בכל נושא צמחי התבלין והמרפא הוא הכותב והעורך של אלבום מרהיב זה, שמקומו יכירנו בכל בית ישראל.
המחיר: 120 ש"ח כולל משלוח
להזמנה : 054-7256211
המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם, הד ארצי אור יהודה, 2000, 271 עמודים |
המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם הוא הספר המקיף ביותר מסוגו, הכולל כ320- צמחי
מרפא ותבלין, על-פי סדר אלפביתי, הגדלים בארצנו ומיובאים אליה ממקומות שונים
בעולם, בלוויית כ450- תצלומי-צבע שלהם, תיאור בוטני, התחקות אחר מוצאם ותולדותיהם
במקורות ובפולקלור, השימושים שלהם ברפואה העממית בעבר ובהווה ואופן השימוש.
בפתח הספר מובאים סקירה על תולדות רפואת הצמחים, מדריך לגידול צמחי מרפא ותבלין
בגינת הבית, במכלים ובעציצים בגינת גג, במרפסת ובתוך הבית, מדריך לליקוט צמחי מרפא
ודרכי השימור שלהם וכן פרק הסוקר את הדרכים להכנת תרופות צמחיות. נועלים את הספר
מפתח השמות הלטיניים של הצמחים, מפתח מחלות, בציון שמות הצמחים העיקריים לריפויין,
ורשימת מקורות.
|
|
המחיר: 100 ש"ח כולל משלוח
להזמנה : 054-7256211 |