ממולאי זעתאר ממטבחה של אום צאייל מהכפר אלג'נייה שבשומרון. צילום: נסים קריספיל
במהלך החורף והאביב עם הופעתם של צמחי בר הראויים למאכל אדם , עורך נסים קריספיל סדנת הכרות עם הצמחים הראויים למאכל. המטיילים מלקטים את הצמחים. ובסיום הליקוט מתקינים מהם שפע של תבשילים.
נסים מקפיד לעמוד על תכונותיהם של הצמחים ולציין את אלה הראויים למאכל אדם ואת הרעילים שבהם. לא אחת מתבלבלים המטיילים בין צמח השומר שריחו וטעמו מזכירים את האניס לבין צמח הכלך הרעיל שאכילת מינון קטן מעליו , עלולה לגרום נזק לגוף. המטיילים מלקטים את הצמחים תחת עינו הפקוחה של נסים ובתום הליקוט הם נערכים לבנייה של מטבח שדה מאולתר.
את הסירים מניחים על כירות שדה והשף נסים עובר ובודק את טיבם וטעמם של התבשילים. מעיר, מחמיא ומוסיף קורטוב של מלח. בתום הבישול, המטיילים מסבים לארוחה שכולה על טהרת צמחי הבר של ארץ ישראל.
פעילות זו יפה להורים ולילדים מגיל שנתיים ומעלה. לגני ילדים ולבתי ספר.
העונה המומלצת לפעילות שכזאת היא האביב , אף שאפשר לעשותה גם בכל ימות השנה.
ניצנים ראשונים של אספרג החורש מטוגנים בשמן זית. צילום: נסים קריספיל