יום אחד לקח אדם את אשה לטיל בגן והסביר לה על כל הצמחים והעצים. גם הראה לה עץ אחד, שאסור לאכול את הפירות שלו, כי מי שאוכל אותם, נהיה "אבו-עאלי גדול". בטיול היא תפסה קצת ידידות עם הנחש, אבל הוא היה "נחש גדול" - קטף לה תפוח מן העץ של החכמים, ונתן לה לאכול. היא לא הספיקה לשים ביס בתפוח, והתגלגלה מצחוק:" רואים לך את הבולבול!", אמרה אשה לאדם. "תפסיקי לבלבל לי את המוח!", אמר אדם. "קח ביס, חמודי, ותראה עולם!" לקח אדם ביס, וגילה ששניהם ערומים. רץ ותפר תחתונים טבעיים בדגם עלי תאנה, וגם לאשה תפר. ושניהם הסתתרו בין עצי הגן.
"רואים אתכם, רואים אתכם", אמר אלוהים, ודפק על גזע עץ, "אחת, שתים , שלוש". "איזה כפויי טובה אתם", אמר אלוהים, "סדרתי לך עבודת שמירה בגן שלי, דאגתי לך לחתיכה מקומית והיית חייב לאכול דווקא מאותו תפוח!? אז תדעו לכם כפויי טובה, שמהיום - כל החיים שלכם תאכלו קש, קוצים וברקנים,"
אז בסך הכל, מה שרציתי להגיד כאן, שאם כבר אכלנו אותה, אז לפחות נאכל אותה טעים, ונלמד להכין מכל הקוצים והברקנים האלה משהו דליקטס.
(מתוך הספר "לחם הארץ", הורים וילדים מבשלים מן השדה של נסים קריספיל)
ממולאי זעתאר צילום: נסים קריספיל
ניצנים צעירים של אספרג החורש מטוגנים בשמן זית. צילום:נסים קריספיל
תיאור הפעילות
החודשים ינואר-אפריל יפים לפעילות שכזאת , אף שאפשר לעשותה גם בכל עונות השנה. היא מתאימה בעיקר למשפחות עם ילדים, בכל הגילאים , לגני ילדים ולבתי ספר.מקום הפעילות ומועדה יקבעו עם המדריך. הפעילות כוללת סיור הכרות בשטח עם הצמחים. כשהדגש הוא על אגדות, פולקלור ושימושים. הקבוצה מלקטת את הצמחים תוך כדדי הסיור, תחת עינו הפקוחה של נסים. בתום הסיור מתרכזים בנקודה נבחרת שבה לומדים איך להדליק אש כמו פעם - באמצעות אבני- צור, איך בונים כירה וכיצד מבשלים עליה. משך הפעילות 3 - 5 שעות.
הציוד הדרוש
סירים ומחבתות שיצאו מכלל שימושו של המטבח הביתי.קערות פלסטיק להכנת בצק, מגשי פלסטיק, כלי בחישה, ניירות ניגוב, כלי קיבול מלא במים, כוסות, צלחות, גפרורים,שקיות לאיסוף צמחים ושקיות זבל.
פרודוקטים: קמח, סוכר, מלח, שמן. בצים להכנת קציצות ירק.
קבוצה בהדרכתו של נסים קריספיל , מלקטת עלים בשדה "ח'ובזה" ומבשלת בשדה. צילום נסים קריספיל