בימי חמישי ושישי של השבוע, שווקי המלאח היהודי היו עמוסים בסחורה טרייה שהובאה מגינות הירק של הפלאחים הערבים. סלק אדום, גזר, חסה, צנון, פלפלת, חצילים, כוסברה, פטרוזיליה, סלק בר, עגבניות ושומר. הסוחרים היו מכריזים על מרכולתם בקולי קולות שנבלעו בקולותיהם של תגרנים. מי שהפרוטה הייתה מצויה בכיסו , היה חוזר לביתו טעון בשפע של ירקות שדה ושולחנו נראה כשולחנם של מלכים. האימהות העמלניות היו משכימות ביום שישי בטרם עלות השחר ומתחילות את מלאכת הבישול בהכנת בצק. בעודו תופח, הן היו ממלאות את חלל הבית בריחות של פלפלים וחצילים שרופים שעמדו על גחלים שריחם נבלע בריחות חריפים של טיגון.
נסים קריספיל
רחיצת גזרים בנהר, על אם הדרך למכנאס. צילום: נסים קריספיל