מפת האתר
קציצות עוף מבושלות בכרפס

בחושים שלי כבשלן, ועוד בטרם תבשיל, השילובים מתבשלים לי בראש. אני יודע שקציצות עוף מתחברות רק לכרפס. זה מין זיווג מדהים שבו אחד מעניק לשני מהטוב שבו. זיווג מושלם הוא זיווג שבו מפעפעים הטעמים לשני הכיוונים. זיווג מושלם יכול שיתבשל רק בראש ולא צריך בשביל זה את המטבח והכלים. הכרפס שהוא הגבר בתבשיל הזה, יש בו טעם מיוחד, טעם כרפסי דומיננטי שאין בשום ירק והאישה שהיא הקציצה במקרה זה, בשעה שהיא נחה על מצע כרפסי, היא נעשת רכה, נימוחה ומתמסרת.

חומרים: 1 ק"ג עוף ללא עצמות, 2 חבילות כרפס, חבילת פטרוזיליה, 1 בצל, 6 שיני שום, 1 ביצה, כפית כורכום, כפית כמון, כפית זנגביל, שמן, מלח, מים.

אופן ההכנה:
מרסקים את הבצל בפומפייה, טוחנים את העוף יחד עם הפטרוזיליה, הבצל ושיני השום. לעוף הטחון מוסיפים ביצה ותבלינים ולשים את העיסה הטב. מכניסים את העיסה לשקית פלסטיק ומאחסנים אותה במקרר לשעה. במקביל, שוטפים את עלי הכרפס. קוצצים את העלה בקו המגע שלו עם הפטוטרת. קולפים באמצעות סכין את סיבי הפטוטרות הנמשכים כחוטים , מהראש כלפי מטה. מניחים את הפטוטרות בתחתיתו של סיר רחב וצר שוליים כשהן מסודרות אחת ליד השנייה. עליהן מרבידים את העלים ויוצקים עליהם מים עד פני העלים. בוזקים מלח, יוצקים רבע כוס שמן ומבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית. במקביל , מוציאים את עיסת העוף מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות אליפטיות ושטוחות. מניחים את הקציצות על מצע עלי הכרפס שבסיר, מכסים וממשיכים לבשל עוד כמחצית השעה על אש קטנה.

נסים קריספיל

עמוד הבית על הבית המרוקאי על נסים קריספיל ארועים לחברות ארועים משפחתיים חדרי נופש טיולים במרוקו צור קשר

ברוכים הבאים לאתר של הבית המרוקאי  |  מושב תירוש 107, ד.נ. האלה 99815, נייד: 054-7256211
© כל הזכויות על התמונות והחומר שבאתר שמורות לנסים קריספיל

אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים - אפסייט