מפת האתר
ממולאי בצל

לאימהות שלנו היה קשר מיוחד לבצל. האימהות שלנו בכו בחושך ובכו בסתר. האימהות שלנו לא בכו לנוכח פני הילדים, כי האימהות שלנו היו גם אבא וגם אימא ואבא לא בוכה לנוכח פני ילדיו. הבצל היה שם בשבילן כדי שהן לא תצטרכנה להתנצל בפני איש על שהן בוכות ביום. הוא היה הזול שבירקות , אבל הוא השכיל להשביח טעמה של כל קדרה, לרפא כל פצע. חבורה ומכה טרייה ולשכך כאבי אוזניים. בבישול האיטי והממושך שהן הצטיינו בו , הן הטיבו להשחים אותו ולהפוך את חריפותו למעין ריבה מתוקה. הבצל נוטה להתחבר לקינמון, ציפורן ופירות יבשים. הם מחמיאים לו והוא משחים מבושה.

חומרים: 10 בצלים גדולים, 1ק"ג בשר טחון, 3 תפו"א, חבילת כוסברה, חצי ק"ג שזיף אירופי, חצי ק"ג צימוקים שחורים.קינמון, אגוז מוסקט, כורכום, פלפל לבן, ציפורן ומלח.

אופן ההכנה:
מסירים את גלדי הבצל החומים העוטפים את הגלדים הלבנים. ובסכין עושים חתך ניצב בבצל, מקו השורשים לקו הגבעול שיגיע עד מחציתו של הבצל. מכניסים את הבצלים לסיר, מכסים את פניהם במים, מניחים על מקור אש ומביאים לרתיחה. מורידים את הסיר, מצננים ומוציאים את הבצלים מתוכו. חתך האורך שעשינו בגלדים, מאפשר לנו להפריד אותם בקלות זה מזה עד לקבלת גלילים רבים ש גלדים. את לב הבצל נשמור, הוא ישמש אותנו כמצע לתבשיל. במקביל שולקים את תפו"א עד שיתרככו ומסירים את קליפתם. כעת ניגשים לתיבול הבשר.מוסיפים לו קורטוב של אגוז מוסקט, כפית כורכום, כפית פלפל לבן, כף מלח ואת הכוסברה כשהיא קצוצה דק. לשים הכל ויוצרים מעין גלילי בשר אותו מניחים על תחילתו של כל גלד בצל ומגלגלים את הגלד כמעטפת סביב הבשר. מרפדים את תחתיתו של סיר שטוח בלבבות הבצל שנותרו לנו עם קילוף הגלדים ועליהם מניחים את ממולאי הבצל. בוזקים על הכל כפית של קינמון, , כפית כורכום, כפית מלח. מכסים את פני הממולאים במים ומבשלים על אש קטנה כמחצית השעה. ללא מכסה. 5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את השזיפים והצימוקים.

נסים קריספיל
 

עמוד הבית על הבית המרוקאי על נסים קריספיל ארועים לחברות ארועים משפחתיים חדרי נופש טיולים במרוקו צור קשר

ברוכים הבאים לאתר של הבית המרוקאי  |  מושב תירוש 107, ד.נ. האלה 99815, נייד: 054-7256211
© כל הזכויות על התמונות והחומר שבאתר שמורות לנסים קריספיל

אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים - אפסייט