מפת האתר
הפלאחים שוכני המערות- מנהגים, מסורות ואורחות חיים, המדור לידיעת הארץ בתנועה הקיבוצית, 1986, 71 עמודים.

לפני הרבה שנים (זמן קדים), היה אללה קוצף על יצירי כפיו ומביא עליהם רוח רעה וקרה שהייתה מפילה בהם חללים רבים. והיו בני האדם בורחים מפניה ומסתתרים במערות ובחווחים ובסלעים.

בעלי מלאכה מסורתיים בהר חברון. המדור לידיעת הארץ בברית התנועה הקיבוצית, נובמבר 1987, 118 עמודים.

ארץ-ישראל שוכנת בין הארצות שפיתחו בימי קדם תרבות חומרית עשירה ומגוונת, טבעי אפוא שמבחינת טפוח המלאכה ומלאכת מחשבת בכלל קבלו יושבי כנען השפעות מהעמים השכנים. עמי ארם נהריים, החיתים, המצרים, הפיניקים, היוונים והרומים.

המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם, הד ארצי אור יהודה, 2000, 271 עמודים

הידע בצמחי מרפא הינו ידע מסורתי בצמחים ובדרך הכנת תמציות צמחים לצרכי ריפוי. ידע זה גובש ועבר תהליכים רבים במהלך השנים, בקרב תרבויות רבות בארץ ובעולם.
ידע זה נאסף במשך אלפי שנים  על ידי מרפאים וחוקרים, והועבר מדור לדור. בעבר היוו צמחי המרפא חלק נכבד ועיקרי ברפואה, אך תרבות זו החלה להשתנות כאשר החלו לבודד חומרים פעילים מצמחים בתהליכים כימיים ולסנטז אותם.
 

טעם החיים – הכל על תבלינים, ספריית מעריב, ת"א 1996, 232 עמודים.

אסופה מקיפה המאגדת בתוכה צמחי תבלין הגדלים בארצנו, כצמחי בר וכצמחים מתורבתים. וכן פרק על תבלינים אקזוטיים הגדלים במקומות שונים בעולם ומיובאים ארצה. הספר ערוך כאלבום הכולל שישה שערים ומקיף את כל נושא צמחי התבלין משלב הגידול והריבוי

ילקוט הצמחים – צמחי הרפואה והתועלת של ארץ ישראל, אנציקלופדיה ב – 5 כרכים, כנה – יערה, ירושלים, 1982-1989, 1955 עמודים

"הנני מצטרף בזה למבקר אחד שהעניק לעבודת מופת זו את הכינוי של "אנציקלופדיה זוטא". מבחינתי זה הספר העברי הטוב ביותר שראה אור בנושא צמחי הרפואה עד היום. הספר בגלל גישתו ועריכתו רחבת היריעות מעניק לקורא בו תחושה של קירבה למולדת הריהו ספר לימוד ועיון המיועד לכל: לאלה העושים דרכם ההתחלתית בשבילי הארץ בנסיון להכיר את המרחב בו אנו חיים ועד לאלה המבקשים להעמיק את ידיעותיהם הראשוניות, בא הספר ונותן כלים מצויינים בצורה מעניינת וברורה. (ד"ר שמואל שטרנברג)

לחם הארץ – הורים וילדים מבשלים מן השדה, יערה, ירושלים 1989, 256 עמודים.

"לך תאמין, שלקח לו רק שישה ימים לבנות את העולם הזה. לי היה לוקח מי-ני-מום שבועיים, ואולי יותר, כדי לצבוע את הכנפיים של המה-שמו, הפרפר הזה היפה, שמסתלבט על הפרחים בקיץ, עם הכנפיים הדומות לזנב הסנונית.

מאמרים וכתבות בקבצי עת
מדריך שדה לצמחי המרפא של ארץ ישראל, הוצאת המחבר, ירושלים, 1985, 265 עמודים.

הספר מעשיר את ידיעותיו של הקורא בכל הנוגע לתולדות רפואת הצמחים בעולם. בהמשך, הוא עובר להיבט המעשי-רפואי של עולם הצמחים ומדריך את הקורא כיצד ניתן לגדל צמחי מרפא וצמחי תבלין בקלות יחסית, דהיינו בקרבת הבית ובתוכו – בגינה, במרפסת ובתוככי הבית ממש. לסיום, מסביר המדריך כיצד מלקטים ביעילות צמחי מרפא, וכיצד משתמשים בהם להפקת תרופות שונות.

מרוקו מדריך למטייל, יריד הספרים, ירושלים, 1996, 359 עמודים.

מרוקו היא ארץ יפהפייה, המציעה לתייר ולמטייל בה חוויה מרתקת וייחודית. המדריך למטייל במרוקו כולל מגוון רחב ומפורט ביותר של מסלולי טיול בכל אזוריה של מרוקו, מחוף הים התיכון והאוקיינוס האטלנטי, דרך הרי האטלס ומול-האטלס ועד לנאות המדבר של הסהרה.

מרוקו מסע אישי, יריד הספרים, ירושלים, 1995, 400 עמודים.

"לא יודע מתי נולדתי. אמא אמרה שזה היה בפורים. מי שיודע לכתוב רשם את שמות ילדיו ואת ימי הולדתם בדפי הפתיח החלקים של סידור התפילה. הורי לא נמנו עם יודעי קרוא וכתוב. הם הביאו לעולם עשרים ילדים, ומחציתם מתו סמוך לעית לידתם"

סיפורי תבלין של חישתיל, מושב נחלים 2005 . 40 עמ'

אזוביון רפואי: שמו של הצמח נגזר מהמילה הלטינית Lavare שפירושה לרחוץ. עלים ופרחים של הצמח היו מקובלים במזרח העתיק וברומא לבישום מי האמבטייה ומכאן השם.

ערוגות הבושם – גן צמחי תבלין ובושם בקיבוץ להב, 1988, 32 עמודים.

גן צמחי התבלין והבושם עוטר למוזיאון לתרבות הבדואית ומשלב בתוכו נטיעות של צמחייה ים-תיכונית וצמחייה מדברית. הוא מהווה ביטוי למשכן הנאה המשלב גם הוא תרבות בידואית מדברית עם תרבות הפלאח הערבי ההררי.

צבי גולדברג, סיפור של איש עם חזון ותעוזה.הוצאת המשפחה, סביון 2006 253 עמודים

זהו סיפורו של איש עם חזון ותעוזה שידע לראות את הנולד ולא חשש לפעול לבדו במחוזות רחוקים ועלומים. איש עסקים חובק עולם, יזם ובעל מעוף.

צמחי המרפא של הרמב"ם, יריד הספרים, ירושלים, 1989, 256 עמודים

"הוא היה יחיד בדורו בשליטה ברפואה המעשית כבהלכתה", אמר עליו ההיסטוריון הערבי אבן אבו אוציבעה. והרופא הפייטן אלסעיד אבן סינא העלה אותו מעל גאלינוס, אשר במשך אלף שנים לפני הרמב"ם ועוד כחמש-מאות שנה אחריו היה נערץ כרופא אלוהי ממש, ואלה דבריו: "גאלינוס ידע לטפל בגוף האדם, משה בן מימון ידע להביא רפואה לגוף ולנפש גם יחד".

קסם המטבח המרוקאי ביחד עם השף גיא פרץ.על השולחן, ת"א, 2008 , 206 עמודים

השף גיא פרץ והאנתרופולוג והמומחה לצמחי מרפא נסים קריספיל חברו ובישלו יחדיו את "קסם המטבח המרוקאי", ספר בישול מבית "על השולחן" שהוא גם מסע קולינרי ותרבותי מרתק. המתכונים של פרץ, ביניהם משובצות הרשימות האישיות של קריספיל, צוללים לתוך הזיכרונות, הניחוחות והטעמים של יהדות מרוקו.

תבלינים טעם הטבע, משרד הביטחון-מורג, ת"א 2007 , 256 עמודים

"אורן הגלעין הוא עץ מחטני שגובהו 8-20 מטרים. הוא נטוע בחורשות, בעיקר בגליל המערבי ובכרמל. עצים בודדים גדלים גם בגנים ובמרכזים עירוניים בכל אזורי הארץ. קורת העץ זקופה ונופו עגלגל, דומה למטרייה. עליו מחטניים, ערוכים בזוגות ויוצאים מענפון זעיר קרומי. הפריחה באביב. בעונת הקיץ נפתחים קשקשי האיצטרובלים וגלעינים גדולים ושחורים נושרים מהם. הגלעינים הם "הפיניונס" - צנוברים. הצנובר משמש בעיקר לתיבול ירקות ממולאים, קובה, ממולאי בשר, אורז, חומוס וטחינה, עוגיות ומיני מאפה. לדר, ענבים משמשים, סלטים ועוד".

 

עמוד הבית על הבית המרוקאי על נסים קריספיל ארועים לחברות ארועים משפחתיים חדרי נופש טיולים במרוקו צור קשר

ברוכים הבאים לאתר של הבית המרוקאי  |  מושב תירוש 107, ד.נ. האלה 99815, נייד: 054-7256211
© כל הזכויות על התמונות והחומר שבאתר שמורות לנסים קריספיל

אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים - אפסייט